2009. október 16.

65. fejezet - egyre több finommozgás!

Olyan jó látni hogy milyen gyorsan fejlődik, ügyesedik. Nemrég beszereztem néhány állatos képet illetve a hálózsákján is állatok vannak és elkezdtem mutogatni neki, hogy ez a zsiráf, oroszlán stb. Ő szépen meg is tapogatta őket a tenyerével. Majd kb két nap múlva Péter figyelt fel arra, hogy ő is a mutatóujjával nyúlkál a dolgokhoz. A legviccesebb az a jelent volt amikor Tökit beszorítva a sarokba a talpait kezdte el a mutatóujjával birizgálni ő meg kapkodta a lábát mert csiklandozta. :D

Mostanában elég sok időt tölt a kezei tanulmányozásával is. Sokszor csak fekszik és nagy koncentrációval mozgatja az ujjait, forgatja az egész kezét, van hogy egyszerre a kettőt, van hogy külön-külön. Tanuljuk egy ideje a pápá-t is a mozdulat már nagyon jól megy de persze nem felszólításra, hanem mikor épp eszébe jut. Legutóbb mind ezt továbbfejlesztve a tükör előtt feküdt és a hol a tükörben nézte hol pedig "élőben" ahogy mozgatja az ujjait.

















Majd átfordult mert úgy gondolta ideje közelebbről is szemügyre vennie magát.


Még a tükörre visszatérve, nem tudom mi a hivatalos álláspont, mikortól ismernek magukra a tükörben a babák, de Gergő egyértelműen felismer engem is meg magát is, sőt többször tesztelte már, hogy amit lát a tükörben az valóban is megtörténik vele.

És végül de nem utolsósorban, megtanulta felvenni maga mellől a cumisüveget, sé egy kis rázogatás után be is talál vele a szájába, így végre egyedül iszik!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése