2009. szeptember 23.

56. fejezet - A 7 hónapos nagylegény


Ha belegondolok hogy majdnem ugyanannyi idő telt el a születése óta, mint attól kezdve, hogy megtudtuk bent lakik a pocakban, míg meg nem született. Hihetetlen hogy megy az idő.

Azt hiszem itt az ideje egy összegzés készítésének.

Méretek: 73cm és 8860g (a műtét után, műtét előtt 9180g volt)
Nagymozgás: forog hátról hasra, ezt csinálta először pedig ez a nehezebb, és hasról hátra is. Ahogy figyelgettem mindkét oldalra, de azért előnyben részesíti a bal karja felé forgást hátról és ugyanerre vissza hasról. Hason fekve nyomja fel a fenekét, de eddig inkább haladt hátra mint előre. Hason kb. 5-6 percet eljátszik időnként leteszi közben a fejét mert ugyebár az nehéz, de utána elkezd reklamálni. Látszik hogy már unja ezt a perspektívát, és dühös hogy más nem nagyon megy. Hason fekve maga körül 360 fokos fordulatot tesz.
Finommozgás: ügyesen átveszi egyik kezéből a másikba a dolgokat, tanulunk pápázni, időnként magának már behajlítja meg kinyújtja az ujjait feszült koncentráció közepette de még nem kötötte össze a dolgokat, a lábujjával felkapcsolja a pelenkázó fölé szerelt infralámpát, simi-simi felszólításra nem ütöget hanem simogatni próbál, a pelenkázón fekve összevissza rugdossa a hasam, sőt, gyakran kinézi magának a jobb cicimet és amikor fölé hajolok hogy elvegyem onnan a popsikrémet akkor ezerrel elkezdi azt is rugdosni :(
Értelem: nagyon sokat fejlődött az elmúlt időben, előre örül már dolgoknak, ha az apja csak közelít már majd kiugrik a bőréből úgy örül hogy odamegy hozzá, netán fel is emeli. Ismerkedik a gravitációval, dobálja le a dolgokat. Egyre jobban gépel a laptopomon, a múltkor egy nagy szöveget bemásolt az apjának a skype-ba amit előzőleg én is copypaste-eltem máshova. Nevet hangot ad ki a gép. Elkezdtünk ismerkedni a "nem" szóval vajmi kevés sikerrel, pedig a hanghordozásom is azt sugallta hogy nem jó amit csinál de csak kinevette a szigorú arcomat.
Fogak: kettő alul és pár napja küzdünk a jobb felső egyessel is.
Evés: Cici minden mennyiségben, őszibarack szintén minden mennyiségben és formában, körte ízlik neki de tele lett tőle kiütéssel, alma 3 napig nem volt tőle kaka, így most ezeket hanyagoljuk, valami új dolog után kell nézzek, illetve kenyérhéja, kiflicsücsök leginkább kiköpködve.
Alvás-kelés: nappal szopin vagy a hintában alszik el, esténként ringatom vagy a hintában (ez ritka), éjjel belealszik a szopiba. Alapjában éjjel 2x ritkán 1x kelés szopival, de a foga miatt az utóbbi időben egyre gyakrabban kelünk :(
Sírás: továbbra is csak nagyon indokolt esetben ha tényleg valami baj van, vagy fáj valamije.
Ja! egy nagyon fontos dolgot majdnem elfelejtettem, imádnivalóan tud somolyogni. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése