2010. január 22.

94. fejezet - már 11 hónapos!!!


Hajnalban szoptatás közben ránéztem az órára és láttam, hogy épp ezekben a percekben született 11 hónappal ezelőtt Gergő. Minden hónapban elcsodálkozom, hogy hogy megy az idő, sőt, pár napja arra is rácsodálkoztam, hogy van egy ekkora fiam, egyáltalán hogy van egy fiam!!!
Méretek: Hossz: 80cm, végre lemérte a védőnő, és 10610g
Nagymozgás: Továbbra is maradt a kúszás, viszont hihetetlen gyors már és a lábait is használja, rendesen löki velük magát, és pillanatok alatt ott van a szoba másik oldalán, de továbbra is a pocakjával törli fel az egész lakást. Már nagyon sokat négykézlábazik és ringatózik benne, továbbá azonnal feltérdel ha van mibe kapaszkodni. Nagyon ügyesen mászik lépcsőt is, bár csak egy fokot de pikkpakk fent van, lefelé viszont még mindig nem megy. De legalább már megértette hogy mit akarok, mikor megfordítom és lehúzom a lábánál fogva. Eddig ilyenkor azonnal kiabált és elindult vissza fel a lépcsőn függetlenül attól hogy ő is le akart volna jönni. Szóval lehúzom a lábánál, ő letérdel leül és megy is a dolgára, de segítség nélkül még nem megy. Annyira nem, hogy "megáll" a lépcső tetején és elkezd kiabálni, de a legkisebb erőfeszítést sem teszi a lejutásért, vagy ha mégis, azt fejjel előre teszi. Ennek eredményeképpen eddig egyszer szépen lejött a kezeire támaszkodva, illetve egyszer átesett a fején. Eddig egyszer sikerült négykézlábazásból fenékre ülni, illetve nem is, mert pár napja mikor feltérdelt a tévét püfölni akkor abból is fenékre érkezett, majd nézett rám meglepett szemekkel.
Finommozgás: itt sok fejlődés nem történt, továbbra is szerel lelkesen, az ujjával pörgeti a kereket és a repülő propellerét, és szedi fel a morzsákat de még csak úgy, hogy az egyébként is mindig a nyáltól csöpögő ujjára ráragadnak. Ja és imádja a papucsomon pörgetni a koronát meg a virágot, sokszor le is szedi rólam a papucsot, hogy ez most akkor az ő játéka. A mobilommal továbbra is előszeretettel játszik, rendszeresen felhív embereket, és válogatás nélkül töröl róla amit csak ér.
Értelem: A Nem-et most már fixen érti, meglepően gyorsan megtanulta. Dogma vizes tálja volt a tanuló pálya, állandóan pancsolni akart benne, mi pedig nem engedtük. Persze voltak próbálkozások, hogy eldobom magam és rúgkapálva sírok, hogy milyen rossz sorsú baba is vagyok én, de ezek néhány másodpercnél nem tartottak tovább. És most már másra is át tudja ültetni a nem-nem felkiáltást, ha pl a konnektorban nyúlkál a tollal stb. A legfontosabbat majdnem elfelejtettem! Olyan kis csibész, hogy ha már fáradt vagy elunta magát és azt akarja hogy foglalkozzunk vele, akkor odakúszik az első keményebbnek tűnő tárgyhoz, pl asztalláb, fal, vagy az én lábam és rettentő óvatosan nekidönti a fejét, persze közben néz látjuk-e. Ha nem, akkor addig ismétli mig észrevesszük és elkezd sírni, hogy jaj szegény baba beverte a fejét, és ismétli míg fel nem vesszük! Ravasz!!
Fogak: Már 7 és továbbiak várhatóak mert ömlik a nyál a szájából, ő meg állandóan benne matat függetlenül attól mennyire koszos épp a keze. Nagyon undi tud lenni.
Evés: Ebben nincs változás, maradtunk az éjjeli 2x kelésnél és nappal még 3 szopi és emellett 3 kaja. Kapott már egy kis sajtot is és úgy tűnik nem lett tőle kiütéses, így lehet hogy lassan elkezdek neki más tejterméket is pl túrót, de tejet nem. Nagyon ügyesen eszik a kiflit de semmi mást nem egyedül csak ha én adagolom vagy kanállal etetem. Egyelőre kiborítja a tányér tartalmát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése