2009. november 24.

80. fejezet - 9. hófordulós összegzés


Nagyon el vagyok maradva az írással, ezt a bejegyzést több mint egy hete kezdtem. :(
Sok minden történt ebben a hónapban is, a legnagyobb fejlődét evés terén értük el:
Méretek: a hosszát nem tudom de az biztos hogy a 74es body már "izom-body" és 9990g
Nagymozgás: A kúszást most már tökélyre fejlesztette sőt a védőnő szerint tovább is, mert bár nem mászik de a kúszáshoz a lábait is használja meg megemeli közben a fenekét is, szóval valami köztes állapot. Beszereztünk egy pici kamerát így majd ha lesz alkalmam felveszem :) Az üldögélésben is profi most már, szép egyenes háttal szinte korlátlan ideig ül. Persze felülni egyedül nem tud mert még nem négykézlábazik, de gyakoroljuk, hogy ülésből hogy menjen át hasra hogy haladni is tudjon ha elunta ülve. Eddig kb 2-3 alkalommal csinálta csak egyedül, ha valami nagyon izgi dolgot akart elérni. És sajnos azt kell mondjam hogy ez az izgi dolog egyre kevésbé a laptopja.
A pelenkázás a kalandos helyett egyre inkább zűrös és nehézkes. Hanyatt fekve már nem hajlandó maradni csak ha valami ismételten nagyon izgi dolgot adok a kezébe pl a világító fejet ami az éjjeli fénye. Szóval mikor kakival is tele a pelus nem egyszerű a pelenkázás, pláne hogy amint lekerül a pelus Gergő rögtön letámadja a kukiját és tépi ezerrel. Már Péter is szörnyűködött rajta nem egyszer, hogy hogy nem fáj ez neki!! Mindenesetre még a helyén van bár minden ilyen támadást követően tűzvörös.... A hason fekvésben levő öltöztetésben már profi vagyok. Viszont már gyakorol az állásra is. Amint talajt érez a lába alatt amire ki lehet támasztani rögtön feszíti a lábát és igazából már csak támasztani kell hogy az egyensúlya meglegyen és akár egy két percig is álldogál így. Főleg a fürdetővödörben persze és rimánkodni kell neki hogy üljön már le :)
Finommozgás: nagyon ügyes már az ujjaival. Rengeteget használja a mutató ujját, mutat vele illetve szerel mindent ami forog. Autó kerekei, helikopter propellere, stb. Kipiszkálta a habtapiból az összes állat szemét és persze rögtön tömte a szájába aminek következtében a kisebb szemektől elkezdett fuldokolni, kiszedtem még a maradékot is így most az állatok szem nélkül vannak. Persze a szem helyén benyúl és az egészet elkezdi szétszedni, szóval nem tudom meddig lesz még lent a habtapi a földön. Ha nem Gergő, akkor meg Dogma túrja szét.... Amit csak talál ütöget egymáshoz, ha van hangja ha nincs. A tapsi-tapsi már profi módon megy, és a pápá is egyre többször sikerül akkor amikor kérjük.
Értelem: Két újabb karriercélt vett fel a listára. Mini Darth Vader lesz vagy fogorvos, mert mindenkinek a fogát piszkálja. Előszeretettel leginkább akkor nyúlkál a számba amikor ringatom és énekelek neki de persze ő mindent akar csak aludni nem. Na ekkor szokta a fogaimat vizsgálgatni megnehezítve az éneklést :) A tükröt továbbra is imádja, rendesen kukuccsol benne magának illetve a másik babának. Oldalra hajol, hogy ne lássa a tükröt majd vissza és ránevet a a tükörGergőre. Nagyon édes!! Az egyik hálózsákja tele van állatokkal, amikor ebben alszik minden reggel gyakoroljuk hogy hol a zsiráf, víziló, oroszlán stb. Elég nagy biztonsággal mutatja már a megfelelő állatot ha kérdezem hogy hol van.
A lámpákat mindenfelé keresi ha este körbejárjuk a lakást. A babaszókincse is gyarapszik, bö plö the baba apapapa stb. Eddig kétszer mondott olyat amibe értelmet is lehetett hallani. AZ egyik a hello pup, a másik pedig apa pap. Nem szándékosak voltak de Péter akkor is állítja hogy a gyerek első szava az apa volt. PERSZE!!
Sajnos bár napközben nem nézünk sosem tévét csak este van bekapcsolva de a gyerek már most függő lett. Ha elé ülök vagy Dogma elé áll dől oldalra hogy láthassa a tv-t, evés közben is csak úgy jó ha nézheti. Persze ilyenkor sokszor rágni meg nyelni is elfelejt.
Fogak: kettő alul, kettő felül és küzdünk a kettesekkel de szerencsére az éjszakai alvásba nem zavar be.
Evés: Cici még mindig a fő táplálék - ez továbbra sem változott, viszont most már reggel eszik egy kis banánt vagy kiflicsücsköt, és napi 2x eszik főttet. Már volt spenót is meg tészta husival. A krumpli is jól csúszik már mindenféle verzióban. Egyelőre főzök neki és nem üvegeset kap, nem érzem tehernek, az üvegesbe meg ki tudja mit tesznek!
Alvás-kelés: Az alvási ritmus lényegesen nem változott, csak az esti lefekvés ideje kezd kitolódni, mostanában 9 előtt sosem alszik el.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése