2009. december 22.

85. fejezet - ma 10 hónapos

Méretek: a hosszát továbbra sem tudom de az biztos hogy a 80as ruhák azok az igazán kényelmesek és 10300g
Nagymozgás: Még mindig csak kúszik, bár nagyon ügyesen meg gyorsan, meg időnként fel fel nyomja magát igazi fekvőtámaszba, de arra még nem jött rá hogy lehetne térdelni. Ha feltérdeltetem akkor azonnal előre nyomja magát hasra. Viszont ha van hova feltámaszkodni akkor hasalásból egész magasra felhúzza-nyomja magát. Az új tudomány viszont a térdelés. Persze szintén csak ha van mibe kapaszkodni de ez már nagyon jól megy:


Az üldögélésben szép egyenes háttal korlátlan ideig megy, ülésből hasra átmenet is már egész jól megy, időnként még megijed hogy mi is történt, de egyre gyakrabban csinálja.
A pelenkázással viszont mostanában nincs gond, szépen fekve marad. A kukitépés továbbra is megy, de szerencsére még mindig a helyén van :) A segítséggel aló felállás is egyre jobban megy, alig kell tartani a súlyát csak fogni a két kezét és már lendül is és feláll. Viszont nem tud állva maradni, az egyensúlyozás még nagyon nem megy. Ami még új, hogy mostanra jött rá a fiatalember, hogy tud gurulni. Csak reggelente gyakorolja mikor bejön közénk az ágyba, akkor is csak egy-egy jobbra vagy balra gurulásra.
Finommozgás: itt túl sok fejlődés nem történt, továbbra is szerel lelkesen, az ujjával pörgeti a kereket és a repülő propellerét:




Értelem: Az új tudomány a NEM-NEM-NEM. Ezerrel rázza a fejét, sokszor bele is szédül. Persze még nem arra használja amire való inkább csak viccel vele. Ezt főleg az apjával játssza, a mi játékunk, hogy egyik vállunkról a másikra hajtjuk a fejünket ahogy egymással szemben ülünk és persze épp az ellenkező irányba mint ahogy a másik. Nagyokat kacagunk rajta :) A hálózsákon az állatokat továbbra is szereti mutogatni, a zsiráf megtalálása már egész jól megy.
A lámpák nagy haverok, sokat gyakoroljuk mondani is de csak addig jutottunk hogy PA. A nagyapja szerint ez a papa de Gergő egyértelműen a lámpákra nézve mondja.
Fogak: Eddig 5 és egy kicsi, már áttörte a bal kettese is az ínyét de még nagyon kicsi.
Evés: Ebben nincs változás, bár volt egy hét amikor éjjel csak egyszer volt szopi és reggel 7körül volt egy utána aludtunk 9-ig (de szép is volt) ekkor viszont napközben csak egyszer aludt (ez már nehezebb volt) de letett róla és ismét éjjel kétszer kelünk plusz egy vagy kettő ivás és napközben is kétszer alszik..... többnyire. Enni már szinte mindenfélét eszik amit csak lehet kivéve a tejtermék, evett már rendes húslevesben főtt zöldségeket is de azért még mindig külön főzök neki, sokszor napi 2x.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése